Hver profesjonell bar og kjøkken som er verdt pengene sine, vil ha et utvalg moderne gadgets for å forbedre arbeidsflyten på kjøkkenet og perfeksjonere disse varemerkerettene. En piskesifon fremskynder for eksempel infusjonsprosessen av oljer og alkoholer betydelig og kan brukes til å optimalisere smaken, teksturen og estetikken til mat og drikke. Smartwhip tjener nettopp dette formålet: å revolusjonere gastronomiens verden ved å forbedre effektiviteten og evnene til profesjonelle kokker, cateringfirmaer og baristaer. Fordi Smartwhip er betydelig større i størrelse og innhold sammenlignet med andre kremladere på markedet, er funksjonen litt annerledes. Smartwhip er utviklet spesielt for storskala produksjoner, og har også en distinkt mekanisme som er forskjellig fra konvensjonelle kremladere. Som sådan gir vi deg seks tips og triks som vil optimere arbeidsflyten på kjøkkenet med Smartwhip og lar deg mestre håndverket ditt med dristighet og stil.
Optimaliser arbeidsflyten på kjøkkenet med Smartwhip
- Forberedelse er nøkkelen: En jevn arbeidsflyt på kjøkkenet krever god forberedelse. Begynn med å legge ut alle nødvendige komponenter, inkludert:
- Smartwhip-sylinderen – med trykkregulatoren godt skrudd på, og strømningsbryteren lukket.
- En kremdispenser – med den tilpassede adapteren festet og klar til bruk.
- En slikkepott og bolle – for å lufte og slippe innholdet i kremdispenseren inn i.
- Mål med nøyaktighet: Mål de nødvendige ingrediensene for kreasjonen din nøyaktig og bland dem sammen før du fyller dem i kremdispenseren. Blanding av ingrediensene på forhånd reduserer sjansene for å tette kremdispenseren med klumpete biter, noe som resulterer i en sømløs kjøkkenarbeidsflyt.
- Tips: Vær oppmerksom på at oppskriften på en 500 milliliter og en 1-liters krembeholder kan variere!
- Tips: Eksperimenter med forskjellige forhold for å lage den perfekte oppskriften ettersom balansen mellom faste stoffer og væsker kan lage eller ødelegge en rett. Finn et komplett utvalg oppskrifter på Smartwhip eller lag din helt egen tilpasning!
- På tide å øke trykket: Å få trykket riktig er avgjørende for å oppnå ønsket tekstur. Vri trykkknappen med klokken for å stille inn Smartwhip til ønsket arbeidstrykk.
- Tips: Gå til Smartwhip-trykktabellen for å få riktig trykk for mengden væske du jobber med.
- Klar, klar, ladning: Koble Smartwhip-systemet til kremdispenseren og trykk ned strømningsbryteren for å slippe ut gassen. Sørg for å holde sylinderen og kremdispenseren oppreist under lading!
- Hint: Du bør høre en “klikk”-lyd når systemet kobles til. Ikke åpne strømningsbryteren før systemet er riktig tilkoblet!
- Hint: Når strømningsbryteren er åpen, vil du høre en lett susende lyd – dette er lyden av gassen som strømmer inn i kremdispenseren.
- Rist den opp: Når suselyden avtar, lukk strømningsbryteren og koble Smartwhip-systemet fra kremdispenseren. Nå er det på tide å riste.
- Hint: Shake the cream dispenser according to the thickness in consistency you wish to achieve. The secret? The more you shake, the firmer the mixture will become.
- Tip: Shaking the cream dispenser too vigorously will stiffen the mixture and potentially clog the cream dispenser. We recommend giving it a good 4-6 shakes and then testing the consistency (read our blog post on how to perfect whipped cream). If the consistency is too runny, simply shake it a few more times!
- Final touch: With mixtures that are not released through the dispenser nozzle (such as oils and alcohols), it is important to vent the cream dispenser before unscrewing the lid, as the chamber is under high pressure.
- Tip: Hold a slanted, upside-down bowl above the nozzle of the cream dispenser while venting to avoid wasting part of the mixture that might spray out. To vent, press the lever until the gas has flowed out entirely, then unscrew the lid.
Discover our assortment of recipes on Smartwhip and allow yourself to be inspired anew. Don’t have a Smartwhip system yet? Optimise your kitchen workflow and get yours here!