Det beste med å lage kremfløte hjemme er at det krever svært få ingredienser. Dessuten kan de fleste av disse ingrediensene allerede være en del av kjøkkenet ditt. I motsetning til butikkkjøpte pisket krembaljer, har hjemmelagde ikke noen konserveringsmidler eller skadelige ingredienser.
Innholdsfortegnelse
- Hvordan lager jeg pisket krem fra bunnen av?
- al informasjon
- Ingredienser
- Bruksanvisning
- Verktøy som trengs for å lage pisket krem
- Whippe
- Med melk
- Ingredienser
- Fremgangsmåte
- Mandelmelk
- Ingredienser
- Fremgangsmåte
- Keto
- Ingredienser
- Fremgangsmåte
- Smaksatt
- Ingredienser
- Fremgangsmåte
- Smaksalternativer
- Tips for å lage den beste hjemmelagde kremfløten
- Vanlige spørsmål
- Hva kan kremfløte brukes til?
- Hvor lenge varer kremfløte?
- Er kremfløte det samme som tykk krem?
- Hva kan du bruke i stedet for å piske krem?
- Stivner kremfløte i kjøleskapet?
- Kan tung krem piskes?
- Hvordan får du kremfløte til å tykne?
- Kan jeg tilsette noe til enkeltkrem for å få den til å piske?
- Avslutt
For å lage kremfløte trenger du:
- Tung piskekrem eller tung krem: Tung krem er det mest kritiske elementet i denne oppskriften. Pass på at du velger en kremfløte/tung krem som er tung på fett. Piskefløte med et fettinnhold på 30 % eller mer vil gjøre magien.
- Konditorsukker: Vi anbefaler at du bruker konditorsukker i stedet for granulert sukker. Konditorsukker hindrer kremen i å gråte når den sitter ute.
- Vaniljeekstrakt: Uten vaniljeekstrakt vil pisket krem smake tørt. Tilsetning av vaniljeekstrakt vil gi en fyldig smak til kremfløten.
Hvordan lager jeg pisket krem fra bunnen av?
Å lage kremfløte fra bunnen av er en enkel prosess. Du må bruke tre ingredienser – vaniljeekstrakt, sukker og kraftig kremfløte. Bruk en stativblanding og visp alle disse ingrediensene til de danner stive topper.
Her er alt du trenger å vite om å lage kremfløte fra bunnen av:
Generell informasjon
- Kalorier: 351 kcal
- Serverer: 15
Ingredienser
- 1,5 ts vaniljeekstrakt eller annen smakstilsetning du ønsker
- 12 gram kremost (valgfritt)
- 1,5 melis
- 4,13 kopper tung krem, kald
Bruksanvisning
Trinn 1: Plasser melis og kremost i en stor bolle. Pisk begge ingrediensene på middels hastighet til konsistensen er jevn.
Trinn 2: Sett mikseren til lav-middels hastighet. Du kan begynne å helle det tunge i en sakte og jevn strøm. Pass på å ta en pause nå og da for å skrape sidene og bunnen av bollen.
Trinn 3: Når alle ingrediensene er godt blandet, skru opp mikseren til middels høy hastighet. Fortsett å piske fløten til frostingen kan lage stive topper.
Trinn 4: Brett inn favorittsmaksstoffet eller vaniljeekstraktet.
Verktøy som trengs for å lage pisket krem
Du trenger ikke mye verktøy for å lage kremfløte. Først trenger du en stor stål-/glassbolle. Sørg for at denne bollen er avkjølt for best resultat.
Når du nå kommer til piskedelen, trenger du en visp eller en visp. Du kan bruke en håndvisp til oppgaven. Det tar imidlertid betydelig lengre tid å piske krem med en håndvisp. Det er bedre å bruke vispfestet på stativmikseren for å piske fløten.
Ståmiksere tar vanligvis bare et par minutter å piske kremen. Avkjøl også visptilleggene i en time.
Oppskrift på pisket krem
Det er ingenting så velsmakende som bølgende hauger med pisket krem nylaget hjemme. I denne delen vil vi søle hemmelighetene våre for forskjellige pisket kremoppskrifter. Disse idiotsikre oppskriftene vil gjøre deg til en pisket kremproff!
Ta en titt på de forskjellige oppskriftene for å lage kremfløten:
1. Med melk
Hvis du ikke har tung krem eller kremfløte tilgjengelig, ikke bekymre deg! Du kan fortsatt lage pisket krem med en ingrediens som er lett tilgjengelig på kjøkkenet ditt! Du gjettet riktig – det er melk! Slik lager du kremfløte med melk:
Ingredienser
- Helkremmelk (kald)
- Uflavored gelatin
- Vaniljeekstrakt
- Melis
Fremgangsmåte
Trinn 1: Dryss gelatinen uten smak i melken. La det trekke i 10 minutter slik at det blir litt fast.
Trinn 2: Mikrobølgeovn gelatin- og melkeblandingen i minst 10 sekunder. La den avkjøles etter mikrobølgeovn.
Trinn 3: Når gelatinen er oppløst, la bollen stå til side. Hell og bland kald melk, melis, vaniljeekstrakt og gelatinblandingen.
Trinn 4: Avkjøl de kombinerte ingrediensene i 20 minutter.
Trinn 5: Ta bollen ut av kjøleskapet og bruk en stavmikser til å piske den. Fortsett å piske til det danner stive topper.
2. Mandelmelk
Hvis du er en melkefri person, trenger du ikke å frata deg selv pisket krem. Denne oppskriften bruker mandelmelk som primær ing
Ingredienser
- Mandel-melk
- Maisstivelse
- Agar-agar eller Xantangummi
- Sukker
- Vanilje-essens
Fremgangsmåte
Trinn 1: Ta mandelmelk, maisstivelse, vaniljeessens og agar-agar i en liten kjele. Sett kasserollen over en dobbel kjele og visp ingrediensene på lav varme.
Trinn 2: Fjern kasserollen fra varmen og fortsett å visp ingrediensene til den er luftig og tykk. La blandingen hvile i 5 minutter og visp igjen.
Trinn 3: Nå tilsett sukkeret og visp det igjen. Nok en gang, la blandingen hvile i 5 minutter og visp den igjen. Gjenta hvile-og-visp-trinnet til du får ønsket tekstur.
Trinn 4: Etter å ha funnet ønsket konsistens og tekstur, legg plastfolien på kasserollen og oppbevar den i kjøleskapet.
3. Keto
Vanlig pisket krem er kanskje ikke egnet for en keto-diett. Slik kan du nyte pisket krem mens du følger en keto-diett:
Ingredienser
- Tung kremfløte
- Stevia glyseritt
- Ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
Trinn 1: Ta stativblandingen og bruk visptilbehøret.
Trinn 2: Plasser alle ingrediensene i den avkjølte mikserens bolle.
Trinn 3: Visp ingrediensene ved middels lav hastighet i et par minutter. Bytt til høy hastighet for å danne myke stive topper.
Trinn 4: Hell kremfløten i en sprøytepose for umiddelbar bruk. Alternativt kan du fryse den for fremtidig bruk.
4. Smaksatt
Mange individer foretrekker forskjellige smaker av pisket krem til dessertene sine. Denne oppskriften vil lære deg hvordan du kan smaksette kremfløten slik at den passer til andre desserter og retter.
Ingredienser
- Avkjølt tung kremfløte
- Melis
- Vaniljeekstrakt
- Din favoritt smakstilsetning
Fremgangsmåte
Trinn 1: Bruk “vispen” på stativblandingen. Avkjøl også miksebollen og visptilbehøret i fryseren i 10 minutter.
Trinn 2: Hell kremfløte, sukker og vaniljeekstrakt i den avkjølte mikserbollen. Pisk ingrediensene med en stavmikser på middels lav hastighet til blandingen tykner. Skrap sidene av bollen med jevne mellomrom. Etter 2 minutter, bytt til høy hastighet og fortsett å visp i et minutt til.
Trinn 3: Hell kremfløten i sprøyteposen for å dekorere kaker eller toppe desserter. Eller oppbevar den i en beholder og frys den ned.
Smaksalternativer
- Espresso
- Kanel
- Saltet karamell
- Peppermynte
- Sitron
- Peanøttsmør
- Bær
- lønnetre
- Sjokolade
Tips for å lage den beste hjemmelagde kremfløten
Kalde ingredienser: Pisket krem har ikke en sjanse til å danne en stiv topp hvis ingrediensene er varme eller har romtemperatur. Kremen skal ikke bli varm på noe tidspunkt i prosessen. Pass på at du bruker kjølt krem rett ut av kjøleskapet.
Bruk metallskål for blanding: Grunnen til at du bør metallskåler er at de kan holde på kalde temperaturer lenge. Metallskåler vil beholde den avkjølte temperaturen til ingrediensene dine.
Skrap bollene med jevne mellomrom: De fleste gjør feilen ved å gå gjennom prosessen bare fordi den er enkel. Hold øye med bollen og skrap av ingrediensene fra siden av bollen. Å gjøre dette vil sikre en jevn pisket krem.
Vær forsiktig: Når kremen begynner å tykne, må du være forsiktig. Å overpiske kremen er en kostbar feil du ikke har råd til å gjøre. Ettersom kremen stivner, kan den gå fra myke topper til en kornete tekstur på kort tid.
Vanlige spørsmål
Hva kan kremfløte brukes til?
Du kan bruke kremfløte på forskjellige måter. En av de vanligste bruksområdene for kremfløte er å lage frosting til kaker, desserter og paier. Du kan også bruke den som ingrediens for sauser, supper og drikkevarer.
En annen måte å nyte pisket krem på er å legge litt av den på den varme kakaoen. Noen individer bruker også pisket krem for å lage en dekadent pastasaus. Du kan også oppgradere smaken på eggerøre med litt ekstra kremfløte.
Hvor lenge varer kremfløte?
Pisket krem kan vare i omtrent to dager til så lenge som tre måneder. Varigheten av pisket krem avhenger av forskjellige faktorer. Det avhenger for eksempel av tilberedningsmetoden du bruker for å lage kremfløten.
Ved romtemperatur kan pisket krem vare i bare to timer eller enda mindre. På den annen side holder den seg i 2-3 dager i kjøleskapet. Du kan også oppbevare den i fryseren og bruke den i opptil 2-3 måneder.
Er kremfløte det samme som tykk krem?
Den primære forskjellen mellom de to meieriproduktene er fettinnholdet. Men du kan bruke dem om hverandre i matlaging mesteparten av tiden.
Merkingsstandardene til Food and Drug Administration sier at tung fløte bør inneholde minst 36 % melkefett. Til sammenligning har ikke kremfløte høyt melkefett. Fettinnholdet i kremfløte er kanskje bare rundt 30-36%.
Hva kan du bruke i stedet for å piske krem?
Hvis du har lyst på en dessert og ikke har kremfløte, er det ingen grunn til å endre planene dine. Heldigvis finnes det mange erstatninger for å redde dagen. Du kan bruke disse erstatningene hvis piskefløte tilfeldigvis ikke er på lager mens du lager mat eller baker:
- Melk og smør
- Sitronsaft, tørrmelk og vanilje
- Eggehvite og banan
- Avkjølt inndampet melk
- Frossen, melkefri topping
- Mel, maisstivelse og melk
- Kaffekrem og melk
Stivner kremfløte i kjøleskapet?
Ja, kremfløten stivner når du legger den i kjøleskapet eller fryseren. Hvis du har litt ekstra kremfløte igjen etter frosting av kakene eller koking, kan du oppbevare restene i kjøleskapet.
Oppbevaring av pisket krem i kjøleskapet vil stivne og stabilisere den ytterligere. Overraskende nok fryser og tiner pisket krem ganske bra. Når du vil bruke den lagrede kremfløten, kan du la den ligge på benken 15 minutter før du bruker den.
Kan tung krem piskes?
Hvis du har litt tung krem liggende, kan du sikkert gjøre den om til kremfløte. Fremgangsmåten for å piske kremfløte og piskefløte er lik. Det er også verdt å nevne at tung krem holder bedre. Pisket krem fra tung krem er kraftigere.
Men for best resultat, sørg for å velge en pisket krem med høyt fettinnhold. Konsistensen til tykk krem etter visp vil være bedre enn kremfløte.
Hvordan får du kremfløte til å tykne?
Alle forventer at kremfløten varer i sterke, stive og tykke topper. Det kan imidlertid være tider hvor kremfløte ikke piskes som ønsket. Heldigvis trenger du ikke kaste kremfløten.
Her er noen måter å tykne kremfløte på:
- Tilsett gelatin for å stabilisere og tykne kremfløte
- Tilsett krem av tartar for å tykne kremfløte
- Mel eller maisstivelse gjør også en god jobb med å tykne kremfløte
- Stivelsen i konditorsukker hjelper også piskekremen til å tykne
- Puddingblanding er en annen måte å stabilisere og tykne piskefløte
Kan jeg tilsette noe til enkeltkrem for å få den til å piske?
Dessverre er enkeltkrem generelt utfordrende å piske. Det er fordi fettinnholdet i enkeltkrem er lavt. På grunn av det lave fettinnholdet vil kremen ikke holde på luft. Fortsetter du å piske den, vil den til slutt bli til smør.
Du kan imidlertid legge til like mengder smeltet smør i enkeltkrem for å lage en erstatning. Etter å ha blandet både enkeltkrem og smør, frys dem i 2 timer. Etter at de har avkjølt seg godt, pisk dem mens de fortsatt er kalde.
Avslutt
Så nå vet du hvordan du lager fersk, glatt og saftig pisket krem hjemme! Nå kan du lage tonnevis av desserter og drikker med nylaget kremfløte. Du trenger ikke lenger stole på dyre butikkkjøpte krempakker.
Dessuten vil den hjemmelagde kremoppskriften ta deg mindre enn ti minutter å lage. Disse oppskriftene vil være en game-changer for deg. Med bare tre ingredienser og en elektrisk mikser får du mer dekadent kremfløte.