Det er en vanlig misforståelse at kremladere bare brukes til å produsere kremfløte, mens de i virkeligheten også kan brukes til molekylær gastronomi, hvis grenser er uendelige. Som en form for kulinarisk kunst kan den legge til et unikt element av overraskelse til retter og skape en overlegen matopplevelse.

Lystgass (N₂O) har lenge vært brukt som drivmiddel i den kulinariske verden, det være seg til desserter, drinker eller salte artikler. Kokospisket krem, Rapid-infundert Ceviche og Tzatziki Espuma er bare noen få appetittvekkende oppskrifter du kan lage med N₂O. Men før vi dykker inn i "hva", la oss grave dypere inn i vitenskapen bak disse utsmykkede rettene.
ceviche

Molekylær gastronomi med lystgass

Lystgass – en fargeløs gass med en mild, søtlig smak – er ekstremt løselig i fettstoffer som fløte og olje. Dette betyr at den trykksatte gassen ligger i disse fettstoffene som en væske. Når kremdispenseren slipper ut N2O under trykk, danner den oppløste gassen bitte små bobler som øyeblikkelig pisker opp fettstoffet. Ved å bruke et bindemiddel (som xantangummi eller gelatin), kan selv fettfrie væsker luftes for å gi en skummende tekstur.

Eksperimenterer med molekylær gastronomi

Ved å bruke en N₂O-basert kremlader kan du endre oppskrifter på uventede måter. Matlaging med N₂O handler om å la gassen trenge inn i stoffer på et molekylært nivå, så den typen retter du kan lage med Smartwhip varierer fra hele desserter til deilige sauser, skummende supper og elegante espumas.

Vri den klassiske kremfløten med litt litchijuice eller lag et delikat rødbeteskum med kokosolje som bindemiddel. For et velsmakende alternativ, gi den vanlige pestosausen et skummende kick og fremskynde tilberedningsprosessen ved å tilføre marinader raskt.
beetroot coconut foam 2

Molekylær gastronomi er like mye en kunst som det er en vitenskap, og potensialet til å lage nye retter med alternative teksturer er ubegrenset. Takket være den raske og enkle Smartwhip-kremladeren, kan eksperimentering med denne vitenskapen være en givende oppgave for å ta kjøkkenferdighetene dine til neste nivå.

Få Smartwhip-systemet ditt her og utforsk rekkevidden av molekylær gastronomi. Leter du etter inspirasjon? Prøv en av våre mange oppskrifter laget av kokker ved hjelp av Smartwhip-systemet