Innholdsfortegnelse
- Forstå lystgass i piskekrem
- Hvor mye trykk bør du bruke i en pisket kremlader?
- Hva bestemmer hvor mye trykk din piskekrem eller brennevin krever?
- Bør du kjøpe en nitrogenoksidtank eller -beholder?
- Hovedforskjeller mellom 8G og 640G kremladere
- Slik bruker du 640gr kremladere med trykkregulator
- Hvordan kaste piskekremladere tomme tanker
- Konklusjon
En gang i tiden trengte kremfløte en sterk arm og mye visp. Og det er forståelig hvorfor matbutikkalternativer – inkludert produkter i kar – har blitt så populære. Hjemmelaget kremfløte er ikke bare deilig, men det er også mer tilpassbart.
Du går imidlertid glipp av det hvis du bare spiser kremfløte. Mens du kan piske krem for hånd eller med en elektrisk mikser, er den raskeste måten å piske krem ved å bruke lystgassladere.
Nitrøsgass av høy kvalitet av matkvalitet som bruker banebrytende teknologi for å gi en maksimal effektivitet kremladeopplevelse er tilgjengelig fra lystgasstanker og -sylindre.
Lystgassylindere er utmerket for alle som prøver å mestre sine kulinariske kreasjoner, inkludert kokker, hjemmebakeentusiaster og nybegynnere. De er perfekte for restauranter, barer, kafeer og personlig kjøkkenbruk.
Dinitrogenoksidtanker er enkle å bruke, gir problemfri kreativitet og sparer deg opptil halvparten av tiden med konvensjonelle kremladere.
Det er imidlertid avgjørende å forstå det riktige trykket for å oppnå ønsket tekstur til ethvert måltid. I tillegg er det viktig å vite hvordan du bruker 640g piskekrem-ladingsregulatoren på en sikker måte. Så hvordan går du frem?
Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker dem med trykkregulatorer.
Forstå lystgass i piskekrem
Lystgass, eller lystgass, er et kjemisk stoff med formelen N2O. Det er en fargeløs, ikke-brennbar gass som smaker og lukter mildt søtt ved gjennomsnittstemperaturer.
På grunn av dets bedøvende og smertereduserende egenskaper har lystgass mange medisinske anvendelser, spesielt innen kirurgi og tannbehandling.
Dens vanlige betegnelse, «lattergass», ble først brukt av Humphry Davy for å beskrive de euforiske følelsene den forårsaker når den pustes inn. Denne egenskapen har ført til at den ble brukt som et dissosiativt bedøvelsesmiddel for underholdning.
Bruken av lystgass som drivmiddel er utbredt, fra rakett til kremfløte, blant de mange bruksområdene.
N2O brukes ofte i minimale mengder når det brukes som tilsetningsstoff. På dette stadiet vurderer matforskere N2O matkvalitet fordi det er helt trygt å spise.
De fleste bruker lystgass fordi det lett løses opp i kremen og hindrer det i å oksidere mens det fortsatt er i boksen.
Kremen må ha et fettinnhold (på 28%) for å danne kremfløte med dispenser. Du kan inkludere tung fløte, sukker og alle ønskede smakstilsetninger eller farger i oppskriften på pisket krem.
Denne kremen blir komprimert med lystgass i en lukket beholder; på grunn av kremens hydrofile natur, løses lystgass i kremen.
Når du åpner kremdispenserens ventil, slippes kremløsningen ut av intenst indre trykk.
Den oppløste gassen omdannes delvis tilbake til bobler på grunn av trykkforskjellen, som blåser opp kremen. Husk at lystgass er et antibakterielt middel (det hindrer bakterievekst), så du kan oppbevare en ladet kremdispenser i kjøleskapet i opptil to uker.
Hvor mye trykk bør du bruke i en pisket kremlader?
Som hell er det, kremladere er tilgjengelig i ulike størrelser og design. De to mest brukte piskekremladere som er tilgjengelige, er 8g- og 580-kassettene:
- 8G N20 piskekremladere – Denne typiske lystgassladeren er omtrent 2,6 tommer lang, med en bunn omtrent 0,7 tommer bred og en tynn ende (munn) omtrent 0,34 tommer bred. 8 grams ladere inneholder ren, matgodkjent lystgass.
- 640G N20 piskekremlader – 640G-kassetter er spesielt for å lage brennevin og cocktailer med nitrøse smaker. Disse patronene inneholder 640 gram eller 0,95 liter lystgass av matvarekvalitet. Du kan bruke 6
- 40g kremladere i forbindelse med en trykkregulator (som gir deg total kontroll over mengden nitrogen som brukes). Du vil elske denne stilen med kremlader hvis du er en detaljist.
Å kjenne det nødvendige presset er avgjørende for å produsere de beste måltidene, infusjonene eller drikkene. Ved å bruke trykkregulatoren kan du hele tiden oppnå perfeksjon ved å justere trykket nøyaktig.
I et ladesystem for pisket krem er følgende tre elementer avgjørende:
- Adapter: Enhver kremdispenser fungerer med lystgasstanken ved hjelp av adapteren festet til Smartwhip-trykkregulatoren.
- Trykkregulator: Den forhindrer gassavfall ved å dispensere nitrøse patroner i den nødvendige mengden.
- Påfyllingsslange: Påfyllingsslangen kommer i anti-eksplodert PU-materiale for å sikre at gassen passerer trygt.
Hver sylinder har en trykkutløserdyse for rask og enkel ventilering. For å avhende sylinderen på riktig måte, bruk denne munnstykket til å skylle restmateriale.
Det kan imidlertid være lurt å vite hvor mye N2O-gass, alt fra kremvolumet, som bør legges i kremvisperen. Tabellen nedenfor viser deg svarene
Volume of Cream | Amount | PSI | Bar |
50ml | 1 | 73 | 5 |
100ml | 2 | 94 | 6.5 |
150ml | 3 | 116 | 8 |
200ml | 4 | 145 | 10 |
250ml | 5 | 174 | 12 |
300ml | 6 | 190 | 13 |
Hva bestemmer hvor mye trykk din piskekrem eller brennevin krever?
Det ville være best å vurdere følgende faktorer når du bestemmer hvor mye press dine måltider, infusjoner eller brennevin krever.
- Sifoninnhold – Hver oppskrift har et spesielt trykkkrav basert på hvor mye åpen plass det er i sifonen. Mengden lystgass som trengs øker når volumet av kammeret reduseres.
- Matmatrise – Matmatrisen forutsetter at proteiner og fett har molekylære forhold, og du bør inkludere dem i oppskriften. Protein, lipider og sukker skaper skum, bobler og luftig mat. Jo flere komponenter den inneholder, jo mer trykk trenger du for å lufte og skape en stabil skumstruktur. Dessuten vil kremfløte skummere jo mer fett det er i kjøkkenet.
Bør du kjøpe en nitrogenoksidtank eller -beholder?
Du kan vurdere de små piskekrembeholderne når du er ute etter lystgass til restauranten din eller et cateringarrangement fordi de kan hjelpe deg å spare tid.
I tillegg er de for tiden de mest brukervennlige kremladerne på markedet. Sørg for at du forstår hvordan du fjerner og setter inn laderholderen på kremdispenseren.
Imidlertid kan en betydelig lystgasstank kanskje hjelpe deg med å møte dine behov. Sylinderen på 640 gram fylt med matgodkjent lystgass er best. Den overholder strenge internasjonale krav til utmerket og konsekvent ytelse, sikkerhet og kvalitet, samt miljøvennlige metoder.
Og på grunn av den karakteristiske dysedesignen, opplever den ikke kvalitetsproblemer som vanligvis skyldes feil orientering.
Dinitrogenoksidtanken på 640 g er ideell for cateringbegivenheter og storstilt cocktailproduksjon. Sammenlignet med separate kremladebeholdere er den enklere å bruke. Men, mer avgjørende, lar den deg kontrollere det nøyaktige volumet av gass som slippes ut på en gang.
Produsenter utviklet en smart teknikk for å gjøre det enkelt å bruke denne typen kremlader, som involverer en trykkregulator. Dette burde høres kjent ut hvis du bruker store tanker med flytende gass til matlaging i huset ditt.
Produsentene designet trykkregulatoren for å passe til tanken på 640 gram, og koblet den deretter til en påfyllingsslange festet til et krempiskehode med en adapter.
I henhold til mengden eller størrelsen på mat eller drikke du lager, gjør trykkregulatoren deg i stand til å styre trykket til lystgass nøyaktig.
Hovedforskjeller mellom 8G og 640G kremladere
8G Cream Chargers | 640G Cream Chargers |
Contain 8 grams of N2O | Contain 640 grams of N2O |
Set up a regular cream whipper | It uses a pressure regulator and a single adapter |
Single charge | Several charges |
Each packet contains up to 600 pieces | Each packet contains up to 6 pieces |
Portable and compact | Large and takes significant storage space |
Slik bruker du 640gr kremladere med trykkregulator
ladetider. Å bruke en trykkregulator er den beste tilnærmingen når man bruker kremladeren på 640gr.
Vurder dette valget hvis du planlegger å bake kaker hele dagen med en utmerket ferdig topping.
Regulatoren øker kontrollen over kremfyllingsprosessen og reduserer gassavfall.
En trinn-for-trinn guide for tilkobling av Smartwhip trykkregulator:
- Skru trykkregulatoren på N2O-sylinderen.
- Trekk adapteren av trykkregulatorslangen og skru den på kremdispenseren.
- Hell innholdet i oppskriften din i kremdispenseren og lukk lokket.
- Koble trykkregulatorslangen til kremdispenseren via push-pull-koblingen, og pass på at strømningsbryteren er AV. Du vil høre en klikklyd når den er tilkoblet.
- Når systemet er helt tilkoblet, åpne strømningsbryteren på enden av slangen ved å flytte spaken i retning PÅ.
- Still inn barometeret til ønsket arbeidstrykk ved å vri barometerknappen med klokken. Du vil høre en lett susende lyd når gassen strømmer inn i kremdispenseren. Sjekk Smartwhip-trykktabellen for en grov indikasjon på hvor mye trykk du skal bruke.
- Når suselyden har stoppet, lukk strømningsbryteren i AV-retningen, og sørg for at den er i en 90-graders forbindelse med trykkregulatorhodet.
- Koble trykkregulatorslangen fra kremdispenseren ved å klemme på koblingskroppen og fjerne kremdispenseren.
- Rist kremdispenseren for å fordele gassen jevnt, plasser deretter den valgte dekorasjonsspissen på kremdispenseren og slipp innholdet.
Hvis du fortsetter, bør du unngå å bruke enten for varm eller for kald væske i sifonen. De beste drikkene for lufting er varme og kalde.
I noen tilfeller kan det hende du må plassere vispen i kjøleskapet i 30 minutter etter lufting for å la skummet utvikle en bedre tekstur før det tømmes.
Slik kaster du piskekremladere tomme tanker
riktige prosedyrer for avhending av pisket kremavgifter selv om de er resirkulerbare?
- Først må du sørge for at tankene dine er tomme fordi.
- Kast de tomme sylindrene på ditt lokale sorterings-/gjenvinningssenter.
Du bør også være klar over at en lystgasstank er mer miljøvennlig enn 72 individuelle 8 g piskekremglass.
Konklusjon
Populariteten til lystgass (N2O) kremladere fortsetter å øke på grunn av deres mange fordeler. De fleste N2O-er kommer med en trykkregulator som lar deg tilpasse trykket for å oppnå perfeksjon konsekvent.