Smartwhip har gleden av å kunngjøre lanseringen av Recipes by Rui – en serie med molekylære gastronomioppskrifter utviklet av kokken Rui Mota.

Molecular gastronomy recipes by Chef Rui Mota 1

Innholdsfortegnelse

  1. Hvilke typer molekylær gastronomi oppskrifter kan du forvente?
Som markerer begynnelsen på Smartwhip Ambassador-serien er Recipes by Rui – en 20-delt serie med molekylære gastronomioppskrifter laget av Smartwhip Ambassador og Molecular Gastronomy sjef, Rui Mota.

Ettersom COVID-19-pandemien tok sin toll og verden så ut til å stoppe opp, jobbet kokk Rui Mota hardt med å finne opp, lage, teste, finjustere og perfeksjonere et godt utformet utvalg av molekylære gastronomioppskrifter.

Hensikten med disse molekylære gastronomioppskriftene er å gi kokker og bartendere som praktiserer – eller ivrige etter å øve – molekylær mat et sted å hente inspirasjon, utforske ulike teknikker og bli flinke til å jobbe med Smartwhip-kremladeren. De 20 molekylære gastronomi-oppskriftene av kokken Rui Mota vil bli utgitt hver uke, og passer både for erfarne og nybegynnere molekylære gastronomer og molekylære mixologer.
Molecular gastronomy recipes by Chef Rui Mota 2
Etter å ha jobbet sammen med noen av de beste i bransjen – crème de la crème til molekylære gastronomer så å si – er Motas mestring over kunsten molekylær gastronomi uten sammenligning. Hver oppskrift er et uttrykk for Motas unike stil, samt en demonstrasjon av hans ekspertise innen molekylær gastronomi.

Kokken Rui Mota er lidenskapelig opptatt av tallerkenkunst og matfotografering, og har dessuten tatt det fotografiske uttrykket av sin kulinariske kunst i egne hender, og utviklet sin helt egen fotograferingsstil for Recipes by Rui.
«Siden matlaging handler om å gi, er jeg glad for å dele kunnskapen min om vitenskapen om skum», kommenterer Mota. Han legger til: «Med denne Smartwhip Ambassador-serien vil jeg avsløre noen allsidige molekylære teknikker som du kan bruke med Smartwhip-systemet.»
Molecular gastronomy recipes by Chef Rui Mota 3

Hvilke typer molekylær gastronomi oppskrifter kan du forvente?

De molekylære gastronomioppskriftene fra Recipes by Rui Ambassador-serien er alle sentrert om Smartwhip-systemet, og hvordan det best kan brukes. Andre essensielle kjøkkenverktøy som er med i Motas oppskriftsserie inkluderer en sous vide-maskin, en vakuumforsegler og en blast chiller. Når det gjelder hvilke oppskrifter du kan se frem til fra Recipes by Rui Ambassador-serien, forvent molekylære gastronomioppskrifter for en komplett frokost-, lunsj- og middagsservering.

Mota er en ekspert på all-ting-skum, og har samlet et imponerende utvalg av søtt og salt; myk og fast; og varmt og kaldt skum for eksotiske matkreasjoner og cocktailer. Marinader og raske infusjoner vil selvfølgelig også være med i Recipes by Rui, i tillegg til noen mer bisarre blandinger som luftede druer og impregnert vannmelon med tunfisktataki.
Molecular gastronomy recipes by Chef Rui Mota 4
Siden kokken Rui Mota ønsket velkommen til Smartwhip-familien i august i år, har Smartwhip sett seg utvikle seg på mange måter – og utviklingen fortsetter med den nye Smartwhip Ambassador-serien. I mellomtiden markerer den splitter nye serien med oppskrifter for molekylær gastronomi, Recipes by Rui, et nytt stadium i utviklingen av scenen for molekylær gastronomi.

Så hold øynene åpne for nye ukentlige oppskrifter på molekylær gastronomi! I mellomtiden kan du sjekke oppskriftssiden vår for molekylære gastronomioppskrifter som du kan lage med Smartwhip.