Denne måneden arrangerer vi en kokkekonkurranse der profesjonelle kokker skal lage en rett med obligatorisk bruk av fløtedispenser. Vi har invitert noen av de beste kokkene fra flere land til å delta, og de er alle ivrige etter å vise oss sine tekniske ferdigheter. Vinnerne kåres ved hjelp av molekylær gastronom Rui Mota. De vil vinne en premie verdt €250,00.

cream dispenser competition

Table of Contents

  1. Oppdatering 11:10 02/03/2022
  2. Er du klar for en matlagingsutfordring?
  3. Deltakelse i kulinarisk konkurranse
  4. Premier
  5. Kokkekonkurranseregler
  6. Kokken Rui Mota: kokkekonkurransens dommer
  7. Evaluering av kokkekonkurranse
  8. Frist
  9. Hvordan komme inn
  10. Hva må du gjøre
  11. Hva vi forventer av deg
  12. Hva vi tilbyr deg
  13. Forslag: øv, øv, øv!
  14. Vi gleder oss til å se dine fantastiske retter

Oppdatering 11:10 02/03/2022

Gratulerer til vinnerne av Smartwhip kremdispenserkonkurransen 2022 🎉 Følg med for å se oppskriftene til disse to flotte kokkene.

Winners of the cream dispenser competition 2022
Winners of the cream dispenser competition 2022

Er du klar for en matlagingsutfordring?

Hvis du er godt trent og har gode matlagingsferdigheter, bør konkurranser sannsynligvis ha noen fordeler. Til tross for at du taper kampen, får du kunnskap, kontakter, og lærer sikkert noen nyttige tips.

Sannsynligvis den viktigste funksjonen vil være å få tilpasset tilbakemelding fra erfarne eksperter i din bransje. Alt dette er verdt det for kokkenes potensial, selv for allerede kjente kokker.

Jo høyere konkurransen er, desto større er ferdighetene dine, og du vil definitivt bli den mest suksessrike! Konkurransen bidrar til å utvikle unge kokkers ønske om å gjøre det bedre.

Deltakelse i kulinarisk konkurranse

Kokkekonkurransen kan finne sted overalt. Du trenger ikke lage mat på en restaurant, og ikke bare profesjonelle kan konkurrere, også amatørbakere og hjemmekokker.

Så lenge de bruker en kremdispenser og lager best mulig retter. Lidenskap for matlaging vil ikke være nok for denne kokkekonkurransen. Tekniske ferdigheter, samt matstyling, er avgjørende for å vinne.

Denne kokkekonkurransen handler om planlegging og forberedelse uten tidspress.

Det er forskjellig fra et kokkekonkurranseprogram, som Hell’s kitchen med Gordon Ramsay, som er definisjonen på en stressende matlagingskonkurranse og det er mer fokusert på improvisasjonsferdighetene.

Du vil ha all tid i verden til å tenke på en idé og kjempe om tittelen som den beste kokken i Smartwhip kremdispenserkonkurransen.

Premier

Kokker som vinner kokkekonkurranser blir ofte belønnet med pengepremier og andre attraktive belønninger.

I våre kulinariske konkurranser vil ikke kokker konkurrere om en pengepremie, kokker konkurrerer om å vinne produkter de kan bruke til å forbedre arbeidet sitt.

Hos Smartwhip ønsker vi å gjøre noe annerledes. Vi ønsker ikke bare å gi en pris til den beste kokken, men også til den andre og den tredje.

  1. premie: 6 Smartwhip-kremladere (615g per stk), Smartwhip-trykkregulator, 3 Smartwhip-kremdispensere.
  2. premie: 3 Smartwhip kremladere (615g pr stk), Smartwhip trykkregulator, 2 Smartwhip kremdispensere.
  3. premie: 1 Smartwhip kremlader (615g), Smartwhip trykkregulator, Smartwhip kremdispenser.

Kokkekonkurranseregler

Hovedregelen for konkurransen er å tilberede en rett med obligatorisk bruk av kremvisper. Du kan bruke hvilken som helst form for kremvisper.

cooking using a cream dispenser 1
Plating a dish with a cream dispenser

Hvis du er souschef, konditor eller kjøkkensjef har du sannsynligvis kunnskap om molekylær gastronomi og bruk av kremvisper.

For de som ikke er profesjonelle, men hjemmekokker eller amatørbakere, ikke bekymre deg! Et nettkurs om bruk av kremvisper kan være løsningen.

Det er rom for tolkning, og du kan variere fra forrett til dessert.

I Master Chef-matlagingskonkurranseshowet er alle deltakerne amatørkokker som ikke jobber på restauranter, men maten deres er perfekt tilberedt.

Uansett hvor erfaren du er! Uansett hvilken type matlaging du foretrekker, fra forretter til konkurransebaking, er det definitivt noe du kan gjøre oss oppmerksom på.

Kokkekonkurranser er ikke bare for profesjonelle – alle som prøver sitt beste hjemme kan bli involvert!

Det er en del av grunnen til at kokkekonkurranseprogrammer er så populære. Matlaging er en hobby som et stort flertall av oss liker, og det er morsomt å se folk konkurrere mot hverandre.

Kokken Rui Mota: dommeren i kokkekonkurransen

Vinnerne vil bli kåret med hjelp Rui Mota, en sann kjenner av molekylær gastronomi. De siste årene arrangerte han en konkurranse om matlaging og workshops om kulinarisk skum.

Ved å håndtere sin første kremdispenser på Heston Blumenthals kjøkken på The Fat Duck i London, hoppet Mota fra en Michelin-stjernerestaurant til den neste.

Fra å skygge Jordi Cruz i Barcelonas anerkjente restaurant ABaC, utvidet Mota ferdighetene sine på L’Air du Temps i Belgia sammen med kokken Sang-Hoon Degeimbre, og perfeksjonerte håndverket sitt på en av verdens mest anerkjente restauranter, El Celler de Can Roca, som drives av Roca-brødrene.

I dag underviser han i molekylær gastronomi, og han jobber på en restaurant med kjøkkensjef.

Rui Mota: the cooking competition's judge
Chef Rui Mota: the cooking competition’s judge

Evaluering av kokkekonkurranse

Totalt 100 poeng kan samles, fordelt på fire kategorier: 40 % matstyling, 30 % kulinariske teknikker, 20 % kreativitet og sist men ikke minst: oppskriftsbeskrivelsen. Dommerne vil vurdere hver kokk på dette grunnlaget.

Matstyling betyr at retten presenteres på en vakker måte. Kokkene skal presentere et bilde av god kvalitet av retten.

Kulinariske teknikker refererer til måten oppskriften din tilberedes og presenteres på. Kreativitet refererer ikke bare til den endelige retten, men inkluderer også alt som hjelper deg med å lage dette sluttproduktet: ingrediensene, tilberedningsmetodene, utstyret som brukes osv.

Oppskriftsbeskrivelse er også en viktig kategori. Det er det som forteller dommerne alt de trenger å vite om retten din: Hva er smakene? Hvordan tilberedes det? Hvilke ingredienser brukes? Etc.

Vinnerne vil ha lagt stor vekt på detaljer.

Dommerne ser etter teft, ferdigheter, evner og forståelse for hvordan man tilbereder mat. Og hvis du klarer å filme deg selv mens du lager mat, kan dette gi deg ekstra poeng: vi vil dele disse filmene på våre sosiale mediekanaler.

Oppskriften din vil også bli publisert på vår nettside som besøkes av mer enn 1.000 likesinnede kokker per dag.

Frist

Den kulinariske konkurransen avsluttes 1. mars. Senest denne datoen må alle kokker som ønsker å delta i konkurransen sende oss et bilde av god kvalitet av deres matlaging med en god beskrivelse av oppskriftene deres.

For å delta i konkurransen må du sende oss oppskriftsbeskrivelsen på engelsk. Jo mer detaljert jo bedre!

Hvordan komme inn

  1. Du må følge oss på Instagram @smartwhip.
  2. Tagg kokkevennen din i kommentarfeltet til dette innlegget.
  3. Skriv inn e-postadressen din her.

Hva må du gjøre

  1. Lag eller utfør oppskriften din.
  2. Gjør matstyling og plating av retten din.
  3. Lag vakre bilder av høy kvalitet av retten din.
  4. Skriv ned oppskriften din.
  5. Send inn oppskriften og bildene dine til allegra@smartwhip.com

Hva vi forventer av deg

Du trenger ikke å være en toppkokk, eller allerede ha deltatt på kokkekonkurranser før, men vi forventer selvfølgelig høyeste kvalitet fra deg.

Vi forventer også av deg å være konkurransedyktig med deg selv, med andre og ha det gøy med dette!

Vi ville elsket om du kunne filme deg selv mens du lager retten og legge den ut på Instagram, men det er ikke obligatorisk.

Hva vi tilbyr deg

Foruten sjansen til å vinne en flott premie, tilbyr vi deg muligheten til å lære nye teknikker ved å utfordre deg selv og få kreativ inspirasjon.

Delta i en konkurransedyktig matlagingskonkurranse gir deg en sjanse til å vise deg frem og teste ferdighetene dine på en morsom og konstruktiv måte.

Den beste oppskriften vil bli publisert på nettsiden vår, og derfor vil den være inspirerende for kokk over hele verden. De kan dra nytte av blogginnleggene om oppskrifter og matlagingsteknikker for inspirasjon.

Så sørg for å sende oss dine beste.

Forslag: øv, øv, øv!

Forslaget er å øve og øve før konkurransen. Matlaging er en kunst, og som med all annen type kunst, jo mer du øver, jo bedre blir du.

Derfor råder vi deltakerne våre til å ta seg god tid til å øve oppskriftene sine før de sender dem til oss. Dette vil ikke gi deg muligheten til å prefektere retten din.

Vi gleder oss til å se dine fantastiske retter

Vi gleder oss til å se dine fantastiske retter. Det viktigste er å ha det gøy og nyte prosessen. Vi er sikre på at du vil lære mye nytt og få kreativ inspirasjon.

Delta i vår matlagingskonkurranse og vis oss hva du kan!