Piskesifoner er ekstremt hendige og allsidige verktøy – og en gave til bartendere og molekylær gastronomikokker. Foruten å legge til rette for kreative uttrykk i ulike former, gjør de det umulige mulig. Jeg mener, hvilket annet verktøy kan lage en brennende jalapeño-infundert tequila på under tre minutter? Eller piske opp et ferskt mangoskum på bare noen få sekunder? En absolutt nødvendighet bak bardisken og i moderne kjøkken, sikkerhet må imidlertid komme først når du arbeider med gjenstander under høyt trykk. Så les videre for å lære alt du trenger å vite om bruk av piskesifoner og garantere deg selv en trygg og vellykket opplevelse bak baren eller på kjøkkenet.
smartwhip system in kitchen

Hva er piskesifoner?

En piskesifon er en metallbeholder som brukes til å sette væsker under trykk, vanligvis med lystgass. Piskesifoner er populære innen kulinariske og bartendermiljøer for å lage skum, raske infusjoner, marinader, kremfløte og mye mer. Piskesifoner er tilgjengelige i forskjellige størrelser, oftest 500 ml og 1 liter, termiske og ikke, med en mekanisme for engangs lystgass-kapsler eller, for mer vanlige brukere, Smartwhip-systemet, som har en stor sylinder og en trykkregulator .
smartwhip system tooling bottle

Hvordan fungerer piskesifoner?

Piskesifoner er relativt enkle å betjene når du først forstår formålet med hver komponent. Enten du er en førstegangsbruker eller en erfaren sifonbruker, kryss av for de 10 punktene i denne sjekklisten for å forsikre deg om at alt er i orden og kan kjøre problemfritt. Hvis du gjør det, slipper du å lage et stort rot hvis noe skulle gå galt etter lading.
  1. Sørg for at sifonen er ren, tørr og fri for lukt, inkludert tilbehør.
    • Lokket på sifonen er utstyrt med en gummiring for å sikre at ingen av gassen slipper ut. Sørg for at denne gummiringen er ren, tørr og plassert riktig på innsiden av lokket før hver bruk. Sørg også for å fjerne og rengjøre den grundig etter hver bruk.
  2. Tilbered tette blandinger med en blender eller håndholdt blanding til konsistensen er jevn slik at den enkelt kan passere gjennom sifonmunnstykket.
  3. Før hver blanding gjennom en finmasket sil for å unngå at fibre eller frø tetter til sifonmunnstykket.
    • Vi vil til og med anbefale å føre eggehviter gjennom en finmasket sil, da eggets fibre kan tette til sifonmunnstykket eller gi et uestetisk resultat.
  4. Fyll sifonen med blandingen, og vær nøye med å ikke overskride den maksimale kapasiteten som er angitt på sifonen.
  5. Skru lokket helt på uten å stramme det så godt at du ikke kan skru det av senere.
  6. Koble din Smartwhip til sifonen og lad den til anbefalt trykk, eller fyll sifonen med en lystgasspatron.
  7. Koble fra Smartwhip (eller, om nødvendig, fyll den med en annen patron), og rist sifonen energisk for å fordele lystgassgassen jevnt.
  8. Avkjøl sifonen i kjøleskapet i 30 minutter om nødvendig.
  9. For å frigjøre skum og pisket krem, plasser den valgte rørdysen på dispenserhodet, hold sifonen med forsiden ned og trykk på avtrekkeren.
    • For flytende infusjoner eller marinader, ventiler sifonen før du skru av lokket, da sifonen er under enormt trykk; hold sifonen oppreist og trykk på spaken for å frigjøre den oppbygde gassen helt.
  10. Rengjør og tørk alle komponentene grundig før du legger noe nytt i sifonen.
smartwhip system recipe 1

Hvor selges piskesifoner?

Hvert Smartwhip-system du bestiller inkluderer en Smartwhip-piskesifon i rustfritt stål av høy kvalitet, samt en adapter som lar deg bruke systemet med alle piskesifoner. Piskesifoner kan kjøpes fra forskjellige kilder i forskjellige størrelser, selv om kvaliteten varierer. Valget er ditt, og alternativene er uendelige, og det samme er mulighetene for hva du kan lage med piskesifoner. Så gå utenfor komfortsonen din og eksperimenter med nye verktøy og teknikker!
smartwhip system tooling
Er du interessert i å anskaffe Smartwhip-systemet til ditt profesjonelle kjøkken? Så ta kontakt! Vi har også en rekke oppskrifter laget med Smartwhip-systemet og sifonen på oppskriftssiden vår, så gi dem en virvel og oppdag noe nytt

.