Innholdsfortegnelse
- Osteria Francescana: Massimo Botturas moderne kunstferdige italienske molekylære gastronomirestaurant
- Heston Blumenthals The Fat Duck, en molekylær gastronomisk restaurant med tre Michelinstjerner
- Noma: Molekylær gastronomi med et innebygd økologitema
- El Celler de Can Roca: En moderne høymolekylær gastronomisk restaurant
- Alinea: Chicagos berømte molekylære kjøkken
Osteria Francescana: Massimo Botturas moderne kunstferdige italienske molekylære gastronomiske restaurant
Osteria Francescana er en restaurant i Modena, Italia, som tilbyr moderne kunstferdig italiensk mat. Restauranten ble åpnet av Massimo Bottura og Oskar Kinberg i 1995. Den har blitt tildelt tre Michelin-stjerner siden 2006, og det er verdens beste restaurant i 2016. Massimo Bottura er en av Italias mest anerkjente kokker. Hans matlagingsstil og retter er kjent for italiensk autentisitet, men kommer med en moderne vri – det er denne fusjonen som har gjort ham så populær.
Rettene er inspirert av det italienske kjøkkenet og har en original vri som gjør at det føles som om det er et moderne kjøkken blandet med en kunstinstallasjon på tallerkenen din. Gjestene kan forvente molekylære gastronomiteknikker sammen med tradisjonelle teknikker og noen av Massimo Botturas signaturretter fra hans andre restauranter rundt om i verden.
Heston Blumenthals The Fat Duck, en molekylær gastronomisk restaurant med tre Michelinstjerner
Heston Blumenthal er en av verdens mest anerkjente kokker og pionerer innen molekylær gastronomi. Med tre Michelin-stjerner, mange priser og utmerkelser som årets restaurant, den beste restauranten i verden og den beste restauranten i Storbritannia, er det ingen overraskelse at The Fat Duck fortsatt er hans etablissement nummer én.
The Fat Duck er en restaurant med tre Michelin-stjerner, og ifølge Heston Blumenthal er hele matopplevelsen en reise. Den er basert på hans favorittbarndomsferieminner, og forvandler sentimentale øyeblikk til spektakulære molekylære gastronomiretter.
Noma: Molekylær gastronomi med et innebygd økologitema
Noma 2.0, ligger i utkanten av København. Den har nylig gjenåpnet med et nytt nordisk kjøkken og innebygd økologi-tema. Restauranten tilbyr en mer avslappet og hjemmekoselig atmosfære enn andre molekylær gastronomiske restauranter på denne listen, og bruker nordiske råvarer av høy kvalitet for å produsere unike retter, og sikre to Michelin-stjerner! Du vil definitivt ha en følelse for moderne mat med en bærekraftig vri.
El Celler de Can Roca: En moderne høymolekylær gastronomisk restaurant
El Celler de Can Roca regnes for å være en av de mest kjente restaurantene i den høye gastronomiske industrien. Det ligger i Girona, Spania og drives av tre brødre: Juan, Josep og Jordi Roca som er henholdsvis kokk, sommelier og konditor. El Celler har mottatt en rekke priser for molekylær gastronomi, i tillegg til å være rangert på førsteplass på listen over verdens 50 beste restauranter to år på rad.
De molekylære gastronomirettene de tilbyr er inspirert av molekylært kjøkken, med vekt på kreativitet og innovasjon som bare noen få kan mestre. Rettene deres har blitt belønnet flere ganger for deres fortreffelighet i kulinariske transformasjoner og har skapt en presedens for molekylær gastronomi med deres utforskning av teksturer og temperaturer gjennom flytende nitrogen.
Alinea: Chicagos berømte molekylære kjøkken
Alinea er en molekylær gastronomisk restaurant i Chicago, Illinois. Restauranten ble grunnlagt i 2005 av kjøkkensjef Grant Achatz og Nick Kokonas. I 2010 ble Alinea tildelt tre Michelin-stjerner og er kjent for sitt molekylære kjøkken. Alineas spesialrett er en atten-retters smaksmeny som endres med noen måneders mellomrom for å passe til sesongens råvarer og nye teknikker.
Denne prisbelønte Chicago-restauranten har også retter som “Blomkål, østerssopp, stekt blomkålpuré og kremet honning” eller “Presset kaviar med eplekompott og bokhveteblinis.” Det gastronomiske aspektet ved Alineas meny gir den en fordel i forhold til andre molekylære gastronomirestauranter.
715 / 5,000
Translation results
Translation result
Disse molekylære gastronomikokkene er noen av de mest talentfulle menneskene der ute i dag, med hver sin stil og stil – det er ikke rart at de leder denne kulinariske bevegelsen fremover. De beste restaurantene for molekylær gastronomi er de som har mestret kunsten å blande smaker, teksturer og farger for å skape en uforglemmelig matopplevelse. Hvis du leter etter et nytt sted å prøve ut, bør disse fem topprangerte molekylære gastronomistedene definitivt være på radaren din.