Ettersom gastronomiske teknologier, prosesser og standarder har utviklet seg, har også omfanget av hva som er mulig innenfor rammen av et profesjonelt kjøkken utviklet seg. Basert på samspillet mellom smaker og teksturer, blir molekylær gastronomi prominens i restauranter over hele verden. Men hvilke verktøy gir de beste resultatene når det gjelder smak og estetikk?
smartwhip cream charger system

Lystgasskremladere for profesjonelle kjøkken

Popularisert av El Bulli-kokken Ferran Adrià, regnes sifonen for å være et typisk verktøy for å lage originale retter med stil. Men bortsett fra optikken kan en lystgasskremlader strømlinjeforme flere prosesser som spesielt er til fordel for høytrykkskjøkken. Her presenterer vi fem funksjoner som en lystgasskremlader kan utføre for å gjøre det profesjonelle kjøkkenmiljøet mer fleksibelt og spennende:

Rask infusjon

Rask infusjon er en superrask og effektiv måte å indusere væsker med intens smak. Enten det er en olje, en alkohol eller en sirup du ønsker å tilføre, lar en lystgasskremlader deg gjøre det på rekordtid. Ved å tvinge væsken inn i porene til den infunderende ingrediensen, trekker denne banebrytende teknikken ut smaken mer effektivt og med mer intensitet.

Perfekt kremfløte

Den klassiske bruken av en lystgasskremlader er å produsere fersk kremfløte – det er raskt, det er enkelt og det smaker godt. Men det er andre fordeler med å piske krem ​​med lystgass: fordi gassen trenger inn i kremen som en væske, blir kremen luftet jevnere når den slippes. Og på grunn av det høye fettinnholdet er skummet veldig stabilt. Ved å bruke en lystgasskremlader kan også kokker kontrollere konsistensen på kremen. I mellomtiden fungerer gassen som et konserveringsmiddel, slik at kremen holder seg i kjøleskapet i opptil 10 dager.
raspberry mousse 1000

Marinader

I likhet med prosessen med rask infusjon, vil marinering med en lystgasskremlader redusere marineringstiden betydelig og injisere maten med god smak. Ettersom lystgass under trykk tvinger smaker og aromaer inn i den marinerende maten, diffunderer en del av marinaden inn i maten, noe som gjør den mer mør, smakfull og velduftende.

Skum

Skum kan pakkes med intens smak uten å tykne kroppen til en rett eller drikke. Ved å bruke en lystgasskremlader kan du sette sammen ulike kombinasjoner av ingredienser og nesten umiddelbart skumme dem opp. Søtt, syrlig eller velsmakende, det lette skummet er en snikende smakseksplosjon.

Mousses

Til slutt har vi moussen. I kombinasjon med et fortykningsmiddel kan lystgass trenge inn i stoffer og deretter lufte dem når trykket i kremdispenseren slippes. Den produserer en fløyelsmyk tekstur og er den perfekte munnfølelsen for både søte og salte kombinasjoner.
smartwhip system tooling

Med tilsynelatende uendelige muligheter til å sjokkere og glede kunder, omfavner kokker dydene til molekylær gastronomi med økende selvtillit. Og der smak og estetikk betyr noe, er Smartwhip i forkant av avantgarden.

Finslip håndverket ditt, og få det revolusjonerende Smartwhip-systemet. Trenger du litt inspirasjon? Oppdag vårt utvalg av oppskrifter laget av kokker, for kokker.