Hver gastronom vet at ingenting slår nypisket krem. Luftig, frisk og velduftende, enkel å lage og en godbit å spise. Med bare tre ingredienser – tung fløte, vanilje og melis – kan du piske opp en sky med krem ​​som ledsager enhver dessert eller søt drikke på bare noen få sekunder. Men kremfløte kan få forskjellige teksturer og konsistenser, avhengig av hvordan du tilbereder den: visp den manuelt, og du får myke topper med en jevn konsistens; kjøp den på boks, og du får generelt robuste topper med en fast konsistens; pisk krem ​​opp med en lystgassbasert kremlader, og du kan få et voluminøst skum med glatte topper og en stabil struktur.
Slagroom

Som eksperter på lystgassbaserte kremladere, bryter vi ned det grunnleggende om kremfløte: hvordan bestemme den beste metoden for dine formål, og hvordan perfeksjonere konsistensen for enhver anledning med en kremlader.

Pisket krem: Hvordan bestemme riktig metode

Fordi den ideelle teksturen for pisket krem ​​varierer etter land, kjøkken og husholdning, når du bestemmer deg for metoden, er det nyttig å vurdere fordelene og begrensningene til forskjellige verktøy. Selv om hver teknikk kan levere en variasjon av myke, middels eller faste topper, vil ikke alle ha samme estetikk.

En lystgasskremlader gir raske resultater og gir fire ganger volumet av den flytende kremen (som er dobbelt så mye som det å piske luft til fløte produserer!). Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at piskesifonen har blitt et absolutt must-have blant profesjonelle kokker, bakere og baristaer. Likevel krever det litt dyktighet og forståelse for mekanismen å perfeksjonere pisket krem ​​med en sifon.
Smartwhip cream dispenser

Pisket krem: Slik får du den perfekte konsistensen med en kremlader

Når du bruker et kremladesystem som Smartwhip, løses det flytende lystgass som slippes ut i kremdispenseren opp i den fete kremen. Når trykket slippes, dannes det små bobler som øyeblikkelig pisker opp kremen.

Mellomtrinnet – risting av kremdispenseren for å sikre en jevn fordeling av gassen – er der ting blir vanskelige. I likhet med den manuelle prosessen med å piske krem, kan kremen raskt bli overpisket på grunn av for kraftig risting. Ikke bare gir det en fast og robust krem, men det kan tette dispenseren.

Trikset? Rist kremdispenseren bare så mye som nødvendig, da jo mer du rister den, jo flere bobler vil det dannes, og jo tettere blir kremen din. Derfor er det lurt å begynne med 3-4 shaker, teste konsistensen og deretter riste etter hvor faste toppene på kremfløten skal være.
Hazelnoot slagroom

Pisket krem: Slik holder du den frisk
Pisket krem ​​laget med lystgasskremlader kan oppbevares i kjøleskapet i opptil ti dager siden kremdispenseren er lufttett, noe som betyr at harskning skjer i et mye langsommere tempo. Når du har oppnådd ønsket konsistens, trenger ikke kremdispenseren ristes igjen, da det bare vil stive kremen ytterligere.

Få din Smartwhip her og la deg inspirere av en av våre mange oppskrifter laget av kokker ved hjelp av Smartwhip-systemet.