Skum tilhører den delen av kulinarisk kunst som de fleste opplever som vanskelig å mestre. Riktig smak og tekstur på skummet er ofte vanskelig å oppnå. Men et riktig kjøkkenverktøy kan hjelpe deg med å gjøre det perfekte kulinariske skummet. Du kan lage et spekter av kulinariske komponenter med en kremvisper bortsett fra bare pisket krem.
Table of Contents
- What are Foams?
- How to Make Culinary Foams
- Tips to Use a Cream Whipper to Make Foams
- How to Use Foam Made with Cream Whipper
- FAQs
- Wrap Up
Det er på tide at du bruker den piskede krembeholderen til litt kreativ bruk. Klassiske cocktailer, håndverksøl og salte retter med skum – du kan bruke skummet laget med en kremvisper på flere måter.
Denne artikkelen er klar til å bli (bare litt!) molekylær ved å dykke inn i gastronomisk skumproduksjon med krempiskere. La oss hjelpe deg med å bli utstyrt med kunsten å lage skum med en kremvisper!
Planlegger du å kjøpe krempiskere til din nye fancy restaurant? Ta kontakt med Smartwhip i dag for de beste beholderne!
What are Foams?
Et lekmannsspråk vil fortelle oss at skum består av en væske som holder millioner av suspenderte bobler inne i dem. Denne mengden boble er det som gir skummet en svampete tekstur. Skum har en kremet og spennende følelse.
For å lage et perfekt kulinarisk skum, må du ha en væske som suspenderer bobler i den. Den gode nyheten er at du også kan lage smaksatt skum til dine drikker og salte retter. Dessuten er det tusenvis av måter å bruke kulinarisk skum kreativt på.
N2O-ladere av topp kvalitet, holdbare beholdere, brukervennlig krempiskemekanisme og svært rimelige priser – Ja, vi snakker om Smartwhips utvalg av krempiskere og ladere!
How to Make Culinary Foams
Du vil bli lettet over å høre at det er ganske praktisk å lage skum med en piske. Det er ikke det! De fleste profesjonelle kokker bruker også krempiskere for å lage kulinariske skum. Nedenfor har vi nevnt hele prosessen med hvordan du lager kulinariske skum ved hjelp av en kremvisper. Fortsett å lese!
Ingredients & Tool
I denne prosessen lærer vi deg hvordan du lager et smaksatt skum. Nedenfor er ingrediensene du bør ha til denne oppskriften:
- Proteiner som eggehviter
- Bitter (valgfritt)
- Vann
- Søtningsmiddel
- Syre (limejuice fungerer best!)
- Fløtevisper eller pisket krembeholder
- N2O ladere
Process
- Trinn 1: I det første trinnet legger du til og kombinerer alle ingrediensene i et glass bortsett fra eggehvitene. Sørg for å røre godt slik at alle ingrediensene blander seg skikkelig.
- Trinn 2: Tilsett denne blandingen til kremvisperens beholder sammen med eggehvitene.
- Trinn 3: Du må forsegle kremvisperen med lokket i det tredje trinnet. Sørg for at dekselet er tett lukket for å unngå mulige lekkasjer.
- Trinn 4: Rist den litt for å sikre at ingrediensene blandes godt.
- Trinn 5: Det er på tide å lade whipperen med en N2O-lader og gi den en utmerket riste. Fjern deretter laderen og gjenta samme trinn med den andre laderen.
- Trinn 6: Skummet ditt er klart! Nå kan du bruke den til å legge desserter og drikkevarer på lag
Tips to Use a Cream Whipper to Make Foams
Har du problemer med å bruke sifonen? Ikke bekymre deg! Vi har fremhevet noen tips for å bruke en kremvisper for å hjelpe deg med å bli utstyrt med dette verktøyet!
- Sørg for å lese instruksjonene som fulgte med vispen godt.
- Det ville være best hvis du ikke nøler når det gjelder å gi piskeren en aggressiv shake. Det ville også hjelpe hvis du silte væsken eller fruktmassene for klumper, da de kan tette seg under utladning.
- Mens du tar ut skummet ut av beholderen, snu vispen direkte oppå maten/desserten/drikken. Dette vil tvinge det pressede skummet ut av vispen.
- Hvis skummet ikke kommer ut i ønsket tekstur, rist beholderen i et par minutter og prøv igjen.
- Overfyll aldri sifonen. Hvis du legger væske utover maksfyllingslinjen, reduseres effektiviteten til verktøyet. Overfylling hindrer gassen i å blande seg godt med væsken.
- Forsegl hodet på fløtevisperen tett for å unngå gasslekkasjer.
- Rist fløtevisperen kraftig slik at væsken blander seg godt med gassen. Husk at overskyting også er skadelig.
- Du bør plassere fløtevisperen i kjøleskapet i 30-40 minutter for best resultat. Unngå også å plassere pisket krembeholderen i fryseren
Var det noen som sa at det er vanskelig å bruke en pisket kremboks? Vel, du har ikke prøvd Smartwhips superenkle krempisker!
How to Use Foam Made with Cream Whipper
I hovedsak kan skum laget med kremviskere ha flere bruksområder. Helt fra topping av ørkenene til å lage smarte cocktailer, kan du gjøre alt med skum. Denne delen fremhever de forskjellige måtene du kan bruke det deilige skummet på. Ta en titt!
Adding Taste Profiles with Foams
Som andre gastronomiske teknikker har skummet flere formål som kan forbedre matopplevelsen. En av de viktigste formålene med å inkludere skum på en rett er smaken den tilfører. Dessuten lar skum også kokken leke med smaken.
Creativity with Foams
Det beste med skum er at det lar deg bli superkreativ! Skum tilbyr et utbrudd av smaker og tekstur til middagsgjestene. Med skum kan du ty til uortodokse matlagingsmetoder for å tilby de beste smaksprofilene.
Presentation with Foams
Uten en skygge av tvil kan vi si at skum er et av de beste elementene for å dekorere tallerkenen din. Skum spiller en betydelig rolle i å forbedre estetikken til retten din. I enklere ord, vil maten se mer appetittvekkende ut når du legger skum til dem.
Preservation with Foams
På det industrielle nivået gjør fremstillingen av kulinarisk skum ved hjelp av en kremvisper det enkelt å lagre det samme i lengre perioder. Det moderne kulinariske skummet gir forlenget holdbarhet. Det betyr at du nå kan lage ferske og smakfullere retter. Vel, det er en annen grunn til å bruke en kremvisper!
Er du i tvil om hvilken krempisker du skal kjøpe til kjøkkenet ditt? Koble til med Smartwhip for god kjøpshjelp.
FAQs
What Gas is Best Used with a Cream Whipper to Make Foams?
Fløteviskere fungerer best når du fyller dem med N2O-ladere. I motsetning til N2O-ladere, hvis du lader piskeren med CO2, ville skummet ditt mangle tekstur. Dinitrogenoksid er den ideelle gassen for å lufte væsker. Dessuten tar nitrøse ladere relativt kortere tid å gjøre jobben enn de andre.
Where Can I Use Foams Made with Cream Whipper?
Det er mange måter å bruke kulinarisk skum på. Du vil bli overrasket over å finne ut hvor allsidige disse skumene kan bli. Enten det er cocktailer, forretter eller det enkle formålet med plating, skum har unike bruksområder. Nedenfor har vi listet opp noen måter du kan bruke skum laget med en kremvisper:
- Plating smakfulle retter
- Legger den til ørkener for forbedret munnfølelse
- Topping forretter
- Legging av supper og annen væskebasert mat
- Forsterker presentasjonen og smaken av cocktailer
Can I Make Flavored Foams With Cream Whipper?
Ja, det er mulig å lage smaksatt skum ved hjelp av en kremvisper. Heldigvis er prosessen med å lage smaksatt skum like enkel som å lage vanlig skum. Du må følge de samme trinnene for å lage smaksatt skum som standard skum i en kremvisper. Men den eneste forskjellen her vil være bruken av en smakstilsetning eller en essens. Smaksatt skum lar deg være kreativ med rettene dine!
Har du lett etter varme, krydrede og leppefyllende suppeoppskrifter å tilberede med kremvisperen din? Sjekk ut Smartwhips bloggseksjon for inspirasjon.
Wrap Up
Når du først prøver å lage skum med en kremvisper, vil kulinarisk skumlaging bli en barnelek for deg. Fløteviskere er allsidige verktøy som bør være til stede i ethvert profesjonelt kjøkken. Du kan forberede en rekke ting ved å bruke dette enkle verktøyet.
Det sørger også for at du ikke lenger bekymrer deg for å lage skum. Kremvisperen tar kompleksiteten ut av skumfremstillingsprosessen. Så ikke utsett og lag deg en sprø cocktail toppet med skum!
Du kan bli mester for hundrevis av cocktailer, drikkevarer og desserter hvis du har en kremvisper ved din side. Få krempiskeren din fra Smartwhip i dag!